Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingleverpostei

Kyllingleverpostei

Ingredienser

8  porsjoner
  • 500 g kyllinglever
  • 2 ss hakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts tørket merian
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ss konjakk eller akevitt
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g mykt smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 224 kcal
Fett 17 g
Protein 12 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fløyelsmyk og nydelig postei som egner seg like godt på en raus blings som til små appetittvekkende munnfuller før festen. Friske fiken og mandler gir deilig sødme og ekstra krønsj.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 500 g kyllinglever
  • 2 ss hakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts tørket merian
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ss konjakk eller akevitt
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g mykt smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 224 kcal
Fett 17 g
Protein 12 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Stek kyllinglever og hakket løk i smør. Krydre med merian, timian, salt, litt pepper og litt kajennepepper. Hell på konjakk og tenn på. Avkjøl helt.
  2. Ha leverblandingen over i en hurtigmikser og tilsett mykt smør og crème fraîche. smak til med mer krydder om nødvendig.
  3. Fyll posteien i små formen og sett kaldt til den har stivnet. 

Posteien også fin å bruke som en liten gave til den som har alt. For å forlenge holdbarheten kan du forsegle den med aspic - da holder den seg en uke i kjøleskapet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB11 09.11.2024 23:29:25