1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
2. Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
3. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
4. Bløtlegg sopp i kokende vann i 10 minutter. Hell av bløtleggingsvannet og klem ut så mye væske som mulig. Grovhakk soppen.
5. Vend ribbe, bløtlagt sopp og timian inn i røren.
6. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.
7. La pateen bli kald i formen.
Skjær patèen i skiver og server den med bacon og ripsgelè.
Pateen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal den fryses må den pyntes etter tining.