Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Paté med ribbe og tørket sopp

Paté med ribbe og tørket sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 150 g ribbe i små terninger
  • 30 g tørket sopp
  • 2 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 335 kcal
Fett 20 g
Protein 35 g
Karbohydrater 3 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å lage sin egen paté eller leverpostei før jul er for mange blitt en tradisjon. Her har vi blandet inn små biter av ribbe og supplert med sopp og timian. Nydelig å bruke både som en liten forrett, eller som gave til den som har alt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 150 g ribbe i små terninger
  • 30 g tørket sopp
  • 2 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 335 kcal
Fett 20 g
Protein 35 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.

Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.

2. Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.

3. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.

4. Bløtlegg sopp i kokende vann i 10 minutter. Hell av bløtleggingsvannet og klem ut så mye væske som mulig. Grovhakk soppen.

5. Vend ribbe, bløtlagt sopp og timian inn i røren.

6. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.

7. La pateen bli kald i formen.

Skjær patèen i skiver og server den med bacon og ripsgelè.

Pateen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal den fryses må den pyntes etter tining.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 06.10.2024 17:59:45