Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammenyrer med potetmos og ripsgelé

Lammenyrer med potetmos og ripsgelé

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g lammenyre
  • 4 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stilker hakket frisk timian
  • 1 dl hvitvin
  • ca. 4 ts ripsgelé

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 391 kcal
Fett 18 g
Protein 29 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammenyrer har en fin, mild smak og god konsistens. Med utvanning tar det litt tid å tilberede dem, men den som venter på noe godt…

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g lammenyre
  • 4 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stilker hakket frisk timian
  • 1 dl hvitvin
  • ca. 4 ts ripsgelé

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 391 kcal
Fett 18 g
Protein 29 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server nyrene med en god potetmos og ripsgelé eller tyttebærsyltetøy.

Lammenyrer kan man få i lammesesongen om høsten, spør hos din lokale slakter eller i ferskvaredisken. Legg nyrene i kaldt vann i kjøleskapet over natten, eller i melk noen timer for å trekke ut blod og urenheter. Nyrene krymper en del under tilberedning, så det holder å dele dem i to på langs.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB15 18.05.2025 06:54:37