Lagre

Ingredienser

  • 600 g lever av svin
  • 2 ss margarin
  • 4 stk. sjalottløk
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts dijonsennep
  • 6 stk. einebær
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g sylteagurk
Del

Lever i fløtesaus

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lever i fløtesaus er en nytelse, hvis man bare liker lever. Pass på å ikke steke leveren tørr, men brun den raskt og la den trekke ferdig i den gode fløtesausen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 600 g lever av svin
  • 2 ss margarin
  • 4 stk. sjalottløk
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts dijonsennep
  • 6 stk. einebær
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g sylteagurk

Slik gjør du

  1. Rens lever. Fjern så mye hinner som mulig, og del leveren i biter.
  2. Skjær løk og sopp i tynne skiver.
  3. Varm en dyp stekepanne med margarin. Når det slutter å frese og margarinen er gyllenbrun er det varmt nok. Fres leveren raskt på alle sider og legg den over på en tallerken. Fres løk og sopp på samme måte.
  4. Knus einebær og ha det i pannen sammen med timian, fløte og sennep. Kok opp og smak til med salt og pepper. Legg leveren tilbake i pannen og la det hele småkoke i 3-4 minutter.

Server med kokte poteter og sylteagurk. 

Rørte tyttebær eller en god gelé av rips eller rognebær smaker godt til. Vil du ha mer grønnsaker til middagen, passer det godt med rosenkål eller brokkoli.

Lever finner du ofte i frysedisken hos velassorterte dagligvarebutikker, og noen ganger fersk hos slakteren eller i ferskvaredisken.

Får du tak i lever fra andre dyr som for eksempel lam eller vilt, kan den tilberedes på samme måte. Kyllinglever kan også tilberedes slik, men uten einerbær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant