Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blodklubb

Blodklubb

Ingredienser

porsjoner

20-25 ferdige klubber

  • 0,5 l matblod eller annet dyreblod
  • 750 g melen potet
  • 2,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 0,5 dl sukker
  • 250 g siktet rugmel
  • 250 g byggmel
  • 250 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3515 kcal
Fett 17 g
Protein 175 g
Karbohydrater 614 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonsmat som blodklubb og annen blodmat er i ferd med å gå i glemmeboken. Men om du er opptatt av bærekraft og av å bruke hele dyret, er det på tide å løfte tradisjonelle middager med blod og innmat igjen.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

20-25 ferdige klubber

  • 0,5 l matblod eller annet dyreblod
  • 750 g melen potet
  • 2,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 0,5 dl sukker
  • 250 g siktet rugmel
  • 250 g byggmel
  • 250 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3515 kcal
Fett 17 g
Protein 175 g
Karbohydrater 614 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server klubbene varme, med stekt flesk og tyttebærsyltetøy. 

Klubbene er fine å fryse inn i i passe store porsjoner, og varmes opp i lettsaltet vann. 

Det finnes mange ulike oppskrifter på blodklubb fra flere steder i landet. Hvordan den serveres varierer også fra sted til sted. 

En måte å servere rester av klubb på er sauset klubb eller oppstekt klubb. Det er blodklubb i terninger, kokt i melk i en stekepanne til klubben trekker til seg melk og melken tykner til en saus. Serveres med sukker. Soen steder er det også fløte og brunost i sausen.

Blodklubb

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 09.10.2024 14:37:46