Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 4 bokser hermetiske tomater i biter, uten væske
  • 2,5 dl lammekraft eller buljong
  • 150 g frisk spinat
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss raspet sitron skall
  • 1 ts salt
  • 2 ss ristede pinjekjerner
Del

Afghansk lammerett med spinat

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne lammeretten er en nydelig ovnsrett. Den krever en del jobb, men er verdt det!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 4 bokser hermetiske tomater i biter, uten væske
  • 2,5 dl lammekraft eller buljong
  • 150 g frisk spinat
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss raspet sitron skall
  • 1 ts salt
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til. 
  2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek i ovn på 170 °C i vel 1 time.  
  3. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Dryss pinjenøtter over til slutt.

Server med ris. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant