Afghansk lammerett med spinat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Denne lammeretten er en nydelig ovnsrett. Den krever en del jobb, men er verdt det!

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts malt kardemomme
  • 1 ts chilipulver
  • 12 ts malt kanel
  • 4 boks hermetiske tomater i biter, uten væske
  • 212 dl lammekraft eller buljong
  • 150 g frisk spinat
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss raspet sitron skall
  • 1 ts salt
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Kutt lammekjøttet i 3 x 3 cm biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til. 
  2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek i ovn på 170 °C i vel 1 time.  
  3. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Dryss pinjenøtter over til slutt.

Server med ris. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.