Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammesugo

Lammesugo

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 4 ss olivenolje til steking
  • 6 stk. sjalottløk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. fennikel
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl lammekraft
  • 1 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 1 ss mild karri
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 ss frisk timian
  • 2 ss rosiner
  • 400 g skjellformet pasta
  • 4 ss bladpersille
  • 100 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 898 kcal
Fett 42 g
Protein 54 g
Karbohydrater 62 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammesugo med orecchiette fra Italia er en italiensk klassiker. Orecchietto er skjellformat pasta. Mange ingredienser gir mye god smak til denne gryten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 4 ss olivenolje til steking
  • 6 stk. sjalottløk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. fennikel
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl lammekraft
  • 1 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 1 ss mild karri
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 ss frisk timian
  • 2 ss rosiner
  • 400 g skjellformet pasta
  • 4 ss bladpersille
  • 100 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 898 kcal
Fett 42 g
Protein 54 g
Karbohydrater 62 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11914, server:MP-PRD-WEB14 24.10.2024 02:10:35