Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMEBOG MED KOMLER OG ROTMOS

Lammebog med komler og rotmos

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. utbenet og surret lammebog
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk

Komler:

  • 250 g rå potet
  • 100 g kokt potet
  • 1 dl byggmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rotmos:

  • 100 g kålrot i biter
  • 100 g gulrot i biter
  • 100 g potet i biter
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er populært å vende tilbake til de norske matrøttene for inspirasjon. Lammekjøtt, rotmos og komler er så norsk som det kan bli! Servert på denne måten, blir det rett og slett eksotisk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. utbenet og surret lammebog
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk

Komler:

  • 250 g rå potet
  • 100 g kokt potet
  • 1 dl byggmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rotmos:

  • 100 g kålrot i biter
  • 100 g gulrot i biter
  • 100 g potet i biter
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis ikke du er en mester med kniven kan det å beine ut en lammebog by på utfordringer. For all del, prøv men du må ikke være redd for å be din lokale kjøtthandler om å gjøre deg denne tjenesten.
Kok gjerne en prøvekomle først for å se om deigen er fast nok. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver komle du former, og prøv å få dem så glatte som mulig.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 06:27:29