Ingredienser

  • 500 g salt
  • 5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 6 stk. laurbærblad
Del

Saltlake

(6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne saltlaken brukes til å tilføre salt i hjemmelaget pålegg som lammerull, og kjøtt til tradisjonelle retter som salt svineknoke og lettsaltet lammekjøtt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g salt
  • 5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 6 stk. laurbærblad

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i et kar eller en bøtte. Rør godt til salt og sukker har løst seg opp. Oppbevares kjølig.

 

Denne laken egner seg til kjøttpålegg som trenger å ligge i saltlake før koking for å få en saltere smak.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant