Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vørterbrød

Vørterbrød

Ingredienser

porsjoner

Fordeig:

  • 1 pk gjær
  • 1 flaske vørterøl (0.33 l)
  • 1 ts salt
  • ca. 400 g hvetemel

Hoveddeig:

  • 4 ss mørk sirup
  • 2 dl lunken melk
  • ca. 400 g siktet rugmel
  • 90 g sukker (1 dl)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt anis
  • 1 dl rosiner

Pensling:

  • 1 ts potetmel
  • 1 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nybakt vørterbrød er en tradisjon for mange i jula. Skjær det i rause skiver og server med smør og  geitost til en kopp varm kakao. Mmmmm...

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fordeig:

  • 1 pk gjær
  • 1 flaske vørterøl (0.33 l)
  • 1 ts salt
  • ca. 400 g hvetemel

Hoveddeig:

  • 4 ss mørk sirup
  • 2 dl lunken melk
  • ca. 400 g siktet rugmel
  • 90 g sukker (1 dl)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt anis
  • 1 dl rosiner

Pensling:

  • 1 ts potetmel
  • 1 dl vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 18.06.2024 05:06:36