Kjøttsuppe med havregryn

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En deilig, mettende suppe med reinsdyrkjøtt til kalde dager. Suppen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene kan få utvikle seg.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
  • 100 g bacon eller sideflesk i terninger
  • 112 l vann
  • 3 ts salt
  • 3 stk gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 200 g potet
  • 12 dl havregryn

Slik gjør du

1. Skjær grytekjøtt i biter (ca. 3 x 3 cm) og bacon i mindre terninger. Ha alt i en gryte, hell over vann og kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke i ca. 1 time, til kjøttet er mørt. Skum godt underveis.

2. Skrell grønnsaker og potet, og skjær dem i terninger.

3. Tilsett grønnsaker, potet og havregryn til suppen mot slutten av koketiden og la det hele koke til grønnsakene er møre og suppen jevner seg litt. Smak til med salt og pepper.

4. Server gjerne suppen med flatbrød eller lefse. Noen liker også å ha litt rømme til.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.