Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttsuppe med havregryn

Kjøttsuppe med havregryn

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
  • 100 g bacon eller sideflesk i terninger
  • 1,5 l vann
  • 3 ts salt
  • 3 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 200 g potet
  • 0,5 dl lettkokte havregryn
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig, mettende suppe med reinsdyrkjøtt til kalde dager. Suppen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene kan få utvikle seg.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
  • 100 g bacon eller sideflesk i terninger
  • 1,5 l vann
  • 3 ts salt
  • 3 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 200 g potet
  • 0,5 dl lettkokte havregryn

Slik gjør du

  1. Skjær grytekjøtt i biter (ca. 3 x 3 cm) og bacon i mindre terninger. Ha alt i en gryte, hell over vann og kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke i ca. 1 time, til kjøttet er mørt. Skum godt underveis.
  2. Skrell grønnsaker og potet, og skjær dem i terninger.
  3. Tilsett grønnsaker, potet og havregryn til suppen mot slutten av koketiden og la det hele koke til grønnsakene er møre og suppen jevner seg litt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne suppen med flatbrød eller lefse. Noen liker også å ha litt rømme til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 23.09.2023 12:56:33