Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kantarellstuing

Kantarellstuing

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 316 kcal
Fett 30 g
Protein 5 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kantareller kremet med fløte eller crème fraîche passer til nesten alt – fra å toppe en enkel skive grovt brød til å utgjøre prikken over i’en sammen med en perfekt tilberedt reinsdyrfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 316 kcal
Fett 30 g
Protein 5 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter.
Kantarellstuing

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14823, server:MP-PRD-WEB15 08.07.2025 10:35:30