Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kantarellstuing

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian
Del

Kantarellstuing

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kantareller kremet med fløte eller crème fraîche passer til nesten alt – fra å toppe en enkel skive grovt brød til å utgjøre prikken over i’en sammen med en perfekt tilberedt reinsdyrfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian

Slik gjør du

  1. Rens sopp og del de største med hendene. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
  2. Skjær løk i tynne båter, eller finhakk den -  og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Hell på fløte eller rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter. Tilsett litt vann om stuingen tykner for mye.
Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2022 15:39:48