Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefilet med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Sopp:

  • 400 g skogsopp
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Stekte småpoteter:

  • 800 g småpoteter
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 584 kcal
Fett 27 g
Protein 48 g
Karbohydrater 34 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Sopp:

  • 400 g skogsopp
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Stekte småpoteter:

  • 800 g småpoteter
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 584 kcal
Fett 27 g
Protein 48 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

  1. Kok potetene.
  2. Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen. 
  3. Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet. 
  4. Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper. 
  5. Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt. 

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 08.10.2024 00:43:44