Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam
  • 12 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 112 ss maisstivelse (maizena)
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 400 g skogsopp
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 12 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

  • 800 g partypotet /småpotet
  • 12 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Kok potetene.
  2. Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen. 
  3. Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet. 
  4. Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper. 
  5. Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt. 

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.