Lammefilet med sopp

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 400 g skogsopp
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

  • 800 g partypotet /småpotet
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Kok potetene.
  2. Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen. 
  3. Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet. 
  4. Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper. 
  5. Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt. 

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.