Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Trippel sjokoladebolle

Trippel sjokoladebolle

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller.

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk tørrgjær, for søte deiger
  • 6 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 150 g sjokolade til glasur
  • 50 g sjokolade til pynt
  • 200 g sjokolade i biter til fyll i bollene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7550 kcal
Fett 254 g
Protein 184 g
Karbohydrater 1059 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse sjokoladebollene er hot-hot-hotte på TikTok om dagen! Ikke 1, eller 2 - men 3 ulike former av sjokolade! Vi har laget vår egen versjon Oskar Westerlin sine omtalte sjokoladeboller - til deg som har lyst til å teste en hjemmelaget versjon. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller.

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk tørrgjær, for søte deiger
  • 6 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 150 g sjokolade til glasur
  • 50 g sjokolade til pynt
  • 200 g sjokolade i biter til fyll i bollene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7550 kcal
Fett 254 g
Protein 184 g
Karbohydrater 1059 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Server nystekte trippel sjokoboller til sjokoladeglade venner og familie!

Trippel sjokoladebolle

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 03.11.2024 10:20:29