Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julekake

Julekake

Ingredienser

1  porsjoner

Du får 2 julekaker av en porsjon deig.

  • ca. 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 175 g romtemperert smør
  • 2 dl rosiner
  • 100 g sukat
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmebakt julekake er fast tradisjon i mange familier til jul, og smaker fantastisk med smør og brunost. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Du får 2 julekaker av en porsjon deig.

  • ca. 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 175 g romtemperert smør
  • 2 dl rosiner
  • 100 g sukat
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 18.06.2024 19:56:28