Hvordan koke poteter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kokte poteter passer spesielt godt til mange av tradisjonsrettene våre, både med kjøtt og fisk. Kokte poteter er et tilbehør til middagen som mange ikke kan klare seg uten.

Ingredienser

  • 800 g potet
  • 1 l vann
  • ½ ts salt

Slik gjør du

  1. Skyll potetene og skrubb dem godt hvis de ikke er ferdig vasket. Du kan også skrelle potetene. Skal du ha gjester er skrelte poteter mest vanlig. Unntaket er mandelpoteter og ringerikspoteter som fortrinnsvis kokes med skallet på.
  2. Kok opp vann i en passe stor kjele og legg potetene i det kokende vannet. Tilsett salt. Koketiden varierer med størrelsen på potetene og de ulike potetsortene. Du kan kjenne om potetene er ferdig kokt ved å stikke i dem med en spiss kniv eller en potetgaffel.
  3. Hell av kokevannet. Bruk grytekluter og lokk.
  4. Sett kjelen tilbake på platen med lokket på snei, slik at resten av kokevannet fordamper. Nå er potetene klare til servering.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.