Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggbrød

Grovt byggbrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Fordeig:

  • 2 g gjær (en ertestor klump)
  • 5 dl vann
  • 400 g byggmel
  • 200 g fullkornhvetemel

Hoveddeig:

  • 7 dl vann
  • 800 g hvetemel
  • 200 g fullkornhvetemel
  • 200 g byggmel
  • 120 g mørk sirup
  • 30 g salt
  • 25 g gjær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og smakfullt hverdagsbrød med bygg. Bygg er det norske "urkornet", og gir brødet en deilig kornsmak og god saftighet. Et supert hverdagsbrød!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Fordeig:

  • 2 g gjær (en ertestor klump)
  • 5 dl vann
  • 400 g byggmel
  • 200 g fullkornhvetemel

Hoveddeig:

  • 7 dl vann
  • 800 g hvetemel
  • 200 g fullkornhvetemel
  • 200 g byggmel
  • 120 g mørk sirup
  • 30 g salt
  • 25 g gjær

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Byggbrød

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 15.07.2024 06:52:27