Ingredienser

Gir 2 brød á 2 liter

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss olje til pensling
Del

Dansk rugbrød

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonsrikt, saftig og smakfullt dansk rugbrød - perfekt både i matpakka og til høye danske smørrebrød. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Gir 2 brød á 2 liter

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss olje til pensling

Slik gjør du

  1. Bland sammen fin og grov sammalt rug, solsikkekjerner, linfrø, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
  2. Dekk bakebollen godt. La deigen stå i minst 4 timer eller natten over på kjøkkenbenken.
  3. Løs opp gjæren i vannet og rør det inn i deigen sammen med hvetemel og sirup.
  4. Elt deigen godt (på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin). Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen godt, og la deigen heve i ca. 1 time.
  5. Del deigen i 2 like store emner. Form avlange brød. Smør to 2-litersformer godt med litt olje. Legg i brødemnene og trykk dem forsiktig ned i formene med en fuktig hånd. Dekk formene med et klede, og la dem etterheve på et lunt sted i 25–30 minutter til brødene fyller formene.
  6. Stek brødene nederst i ovnen på 225 °C i 40–60 minutter. Avkjøl i formen noen minutter, og hvelv så brødene ut på en rist. Avkjøl helt.

Dansk rugbrød

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant