Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

Ingredienser

porsjoner

Gir 2 brød á 2 liter

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonsrikt, saftig og smakfullt dansk rugbrød - perfekt både i matpakka og til høye danske smørrebrød. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir 2 brød á 2 liter

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dansk rugbrød

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB12 26.02.2024 09:30:32