Ingredienser

1 porsjon gir 12 rundstykker

Fordeig:

  • 150 g byggmel
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 4 dl kaldt vann

Hoveddeig:

  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 3 ss olje
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt
Del

Grove rundstykker med bygg

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grove, gode rundstykker med bygg og havre - supre i matpakka eller ved siden av middagen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir 12 rundstykker

Fordeig:

  • 150 g byggmel
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 4 dl kaldt vann

Hoveddeig:

  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 3 ss olje
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt

Slik gjør du

  1. Bland sammen byggmel, havregryn og vann i en bakebolle. Dekk til og la stå på benken i ca. 30 minutter.
  2. Bland inn det meste av hvetemelet, salt, sukker og olje inn i deigen. Smuldre gjæren og elt den godt inn i deigen med maskin eller for hånd. Tilsett litt mer mel om nødvendig, og elt deigen til den slipper bollen.
  3. Dekk til bakebollen og sett den lunt. La deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
  4. Hvelv deigen ut på et lett melet bakebord. Form den til en tykk pølse og del den i 12 like store deigemner. Trill hvert emne til et rundstykke. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  5. Dekk rundstykkene med klede og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle dem med sammenvispet egg og dryss havregryn på.
  6. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Grove rundstykker med bygg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant