Lam flatbiff med ertepuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lam flatbiff er en ypperlig råvare å ty til om du skal ha gjester og når du vil imponere med noe ekstra godt. Fløyelsmyk ertepuré og sprø staver av søtpotet er nydelig som tilbehør til det møre saftige kjøttet.  

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Ertepuré

  • 4 stk vårløk
  • 1 ss margarin til steking
  • 500 g frosne erter
  • 1 dl kremfløte
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Søtpotetchips

  • 850 g søtpotet
  • 1 ss olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.
  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Skrell søtpoteter og skjær dem i tykke staver. Ha stavene i en kjele med vann, og kok opp. Kok søtpotetstavene til de er så vidt møre, 5-6 minutter. Hell av kokevannet og legg stavene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle stavene med litt olje, og krydre med salt og pepper.
  3. Når kjøttet er ferdig stekt, ta det ut av ovnen. Pakk det inn i folie eller i et klede for hvile. Sett stekeovnen på 225 grader. Sett brettet med søtpotetstaver inn i ovnen og stek til stavene har fått en fin farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.
  4. Lag ertepuré; Finhakk vårløk, og fres den i en kjele med margarin til den er blank. Ha i erter og fres et minutt til. Hell på fløte, trekk kjelen til side og kjør sammen ertene med en stavmikser til du har en grov puré. Smak til med salt og pepper. 

Server skiver av saftig lam flatbiff med ertepuré, søtpotetchips og pynt med noen hele erter og noen blader basilikum. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.