Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam flatbiff med ertepuré og søtpotetchips

Lam flatbiff med ertepuré

Ingredienser

porsjoner

Ertepuré

  • 4 stk. vårløk
  • 1 ss margarin til steking
  • 500 g frosne erter
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Søtpotetchips

  • 850 g søtpotet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam flatbiff er en ypperlig råvare å ty til om du skal ha gjester og når du vil imponere med noe ekstra godt. Fløyelsmyk ertepuré og sprø staver av søtpotet er nydelig som tilbehør til det møre saftige kjøttet.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ertepuré

  • 4 stk. vårløk
  • 1 ss margarin til steking
  • 500 g frosne erter
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Søtpotetchips

  • 850 g søtpotet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.
  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Skrell søtpoteter og skjær dem i tykke staver. Ha stavene i en kjele med vann, og kok opp. Kok søtpotetstavene til de er så vidt møre, 5-6 minutter. Hell av kokevannet og legg stavene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle stavene med litt olje, og krydre med salt og pepper.
  3. Når kjøttet er ferdig stekt, ta det ut av ovnen. Pakk det inn i folie eller i et klede for hvile. Sett stekeovnen på 225 grader. Sett brettet med søtpotetstaver inn i ovnen og stek til stavene har fått en fin farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.
  4. Lag ertepuré; Finhakk vårløk, og fres den i en kjele med margarin til den er blank. Ha i erter og fres et minutt til. Hell på fløte, trekk kjelen til side og kjør sammen ertene med en stavmikser til du har en grov puré. Smak til med salt og pepper. 

Server skiver av saftig lam flatbiff med ertepuré, søtpotetchips og pynt med noen hele erter og noen blader basilikum. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 21:13:08