Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff Lindstrøm

Biff Lindstrøm

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 dl melk
  • 2 stk. kokt kald potet i små terninger (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødbetlake
  • 2 ss smør eller olje til steking

Speilegg:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss margarin eller margarin til steking

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 pk finsnittede sukkererter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Retten"Biff Lindstrøm"er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 dl melk
  • 2 stk. kokt kald potet i små terninger (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødbetlake
  • 2 ss smør eller olje til steking

Speilegg:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss margarin eller margarin til steking

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 pk finsnittede sukkererter

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig med salt og pepper, og rør deretter inn sammenvispet egg og melk. Bland potet, løk, rødbeter, sylteagurk, kapers og rødbetelake inn i deigen. Sett deigen i kjøleskap i 15-20 minutter, slik at den blir enklere å forme til "biffer".
  2. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med vann, ca. 20 minutter. Dryss over finhakket persille før servering.
  3. Form deigen til 8 runde, litt høye «biffer». Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin på middels varme i ca. 3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. Sett biffene til side.
  4. Stek speilegg i en varm panne med smør eller margarin. Eggene er ferdige når hviten har stivnet og plommen fortsatt er litt løs. Krydre med salt og pepper.

Server Lindstrøm-biffene med kokte poteter, speilegg og finsnittede sukkererter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB12 26.09.2023 01:31:10