Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Janssons Fristelse

Janssons fristelse

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 700 g potet
  • 2 ss smør
  • 250 g ansjosfilet delt i to (og laken)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss griljermel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Intet svensk julbord uten Janssons! I følge usikre kilder har retten fått sitt navn etter operasangeren Pelle Janzon, som levde i siste halvdel av 1800-tallet, og var glad i både god mat og drikke. En av rettene som ble servert etter at teppet hadde falt, var denne potet- og ansjosgratengen, med rikelig øl og dram til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 700 g potet
  • 2 ss smør
  • 250 g ansjosfilet delt i to (og laken)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss griljermel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server Janssons fristelse som et av flere tilbehør på et klassisk svensk julbord.

Du kan godt lage Janssons frestelse i god tid, og varme den opp i stekeovnen på 180 °C i ca 30 minutter. Dekk med bakepapir eller aluminiumsfolie.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB11 10.06.2023 17:32:27