Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Janssons Fristelse

Janssons fristelse

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 700 g potet
  • 2 ss smør
  • 250 g ansjosfilet delt i to (og laken)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss griljermel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Intet svensk julbord uten Janssons! I følge usikre kilder har retten fått sitt navn etter operasangeren Pelle Janzon, som levde i siste halvdel av 1800-tallet, og var glad i både god mat og drikke. En av rettene som ble servert etter at teppet hadde falt, var denne potet- og ansjosgratengen, med rikelig øl og dram til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 700 g potet
  • 2 ss smør
  • 250 g ansjosfilet delt i to (og laken)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss griljermel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server Janssons fristelse som et av flere tilbehør på et klassisk svensk julbord.

Du kan godt lage Janssons frestelse i god tid, og varme den opp i stekeovnen på 180 °C i ca 30 minutter. Dekk med bakepapir eller aluminiumsfolie.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB15 19.06.2024 10:31:09