Lagre

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g indrefilet av svin , eventuelt ytrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Havre-tabbouleh:

  • 2 dl havreris , eventuelt byggryn
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 pk bladpersille (á 50 g)
  • 2 stilker frisk mynte (kan sløyfes)
  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g edamamebønner (soyabønner)
  • skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 lime til servering
Del

Svinefilet med havre-tabbouleh

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en spennende tabbouleh med havreris, deilig, frisk bladpersille og lime. Frisk, sunn og mettende salat du kan servere til svinefilet sammen med litt yoghurt naturell. Fresht!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g indrefilet av svin , eventuelt ytrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Havre-tabbouleh:

  • 2 dl havreris , eventuelt byggryn
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 pk bladpersille (á 50 g)
  • 2 stilker frisk mynte (kan sløyfes)
  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g edamamebønner (soyabønner)
  • skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 lime til servering

Slik gjør du

Hvordan steke svinefilet
  1. Fjern hinnen på svinefileten. Bruk en spiss kniv, stikk den inn under hinnen og la kniven gli langs hinnen slik at du får med minst mulig av kjøttet.
Hvordan steke svinefilet
  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det raskt i en stekepanne margarin/olje slik at det får en gyllen fin farge på alle sider.
  2. Legg kjøttet over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer, og sett formen i stekeovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Når kjernetemperaturen er på 65 °C er fileten medium stekt, og på 70 °C er den gjennomstekt. Ta ut fileten 1-3 grader før ønsket kjernetemperatur, da den stiger litt under hviling.
  3. Kok havreris etter anvisningen på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av overflødig vann og avkjøl.
  4. Finhakk rødløk, chili, persille og mynte. Ha det i bollen med kokt havreris.
  5. Forvell aspargesbønner og edamamebønner i en liten kjele med lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Avkjøl raskt i isvann. Snitt aspargesbønner tynt, rens eventuelt skallet av edamamebønnene om du bruker hele. Ha bønnene i bollen.
  6. Ha revet skall av lime og olje i bollen. Bland alt godt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.
  7. Skjær svinefileten i tynne skiver. Anrett dype skåler med yoghurt naturell, ha en god porsjon havre-tabbouleh i skålen, og legg på tynne skiver med svinefilet. Krydre gjerne med litt grovmalt pepper, og server med friske limebåter.

Svinefilet med tabbouleh

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant