Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh

Ingredienser

4  porsjoner

Ølmarinade:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl øl
  • 1 dl flytende honning

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. flådd tomat uten kjerner, skåret i terninger
  • 1 stk. fersken i terninger
  • 0,5 stk. skrelt agurk , uten kjerne, skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Dressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh er ikke bare utradisjonelt. Det er også utrolig velsmakende! Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. De må bløtlegges før bruk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Ølmarinade:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl øl
  • 1 dl flytende honning

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. flådd tomat uten kjerner, skåret i terninger
  • 1 stk. fersken i terninger
  • 0,5 stk. skrelt agurk , uten kjerne, skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Dressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server kalkunfileten med tabbouleh og sjy fra kalkunen. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 24.04.2025 03:02:02