Egg i spicy bønnegryte

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Enten du vil ha en deilig helgefrokost, en spenstig lunsjrett eller en digg hverdagsmiddag passer denne eggeretten midt i blinken! Eggene har fått følge av en spicy tomat- og bønnegryte, og er toppet med frisk basilikum og deilig parmesan. Nam! Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Spagettigryte

Ingredienser

  • 1 stk rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 pakke cherrytomat
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 12 potte frisk basilikum
  • 12 pakke frisk spinat (á 200 g)
  • 8 stk egg
  • 60 g revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
432kcal
Fett
19.7g
Protein
32.3g
Karbohydrater
25.2g
Jern
10.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og riv hvitløkbåter på et rivjern. Skyll cherrytomater og grovhakk basilikum.
  2. Stek finhakket løk i en stor, vid varm panne med olje til den er blank. Tilsett hvitløk, cherrytomater, hermetiske tomater og bønner.
  3. Kok opp under omrøring, og vend inn spinat og basilikum.
  4. Lag små fordypninger i blandingen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La retten småkoke på middels varme til eggehviten har blitt stiv, 20-30 minutter.

Dryss over revet parmesan før servering og eventuelt litt finhakket basilikum.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.