Portobellosopp med mais- og bønnefyll

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Portobellosoppen er en imponerende og vakker sopp med mild og fin smak. Vi har fylt den med mais og bønner og gratinert den med en god ost, og serverer den med litt frisk presset lime.  

Ingredienser

  • 4 stk portobellosopp
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk vårløk
  • 1 boks hermetiske maiskorn (liten boks, 200g)
  • 1 boks hermetiske sorte bønner (liten boks, 290g)
  • 12 stk paprika
  • 212 dl tacosaus
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 4 dråper tabasco
  • 212 dl ferdigrevet ost
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Brekk av stilkene på portobellosoppen og bruk en skje til å skrape ut det meste av skivene, slik at soppen blir som en skål. Pensle soppen utvendig med halvparten av oljen og plasser dem på et bakepapirkledt stekebrett.
  3. Hakk soppstilker og vårløk og stek dette i en varm stekepanne med olje til soppen faller sammen.  Bland inn mais, bønner, finhakket paprika og tacosaus. Smak til med salt, pepper og tabasco.
  4. Fyll soppen ca. halvfull med blandingen og dryss over med ost på toppen.
  5. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet og er gyllen.
  6. Dryss over hakket koriander og server med lime.

Server gjerne er frodig grønn salat og en frisk dressing til portobellosoppen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.