Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Portobellosopp med mais og bønnefyll

Ingredienser

  • 4 stk. portobellosopp
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. vårløk
  • 1 boks hermetiske maiskorn (liten boks, 200g)
  • 1 boks hermetiske svarte bønner (liten boks, 290g)
  • 0,5 stk. paprika
  • 2,5 dl tacosaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 dråper tabasco
  • 2,5 dl revet ost
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. lime
Del

Portobellosopp med mais- og bønnefyll

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Portobellosoppen er en imponerende og vakker sopp med mild og fin smak. Vi har fylt den med mais og bønner og gratinert den med en god ost, og serverer den med litt frisk presset lime.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. portobellosopp
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. vårløk
  • 1 boks hermetiske maiskorn (liten boks, 200g)
  • 1 boks hermetiske svarte bønner (liten boks, 290g)
  • 0,5 stk. paprika
  • 2,5 dl tacosaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 dråper tabasco
  • 2,5 dl revet ost
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Brekk av stilkene på portobellosoppen og bruk en skje til å skrape ut det meste av skivene, slik at soppen blir som en skål. Pensle soppen utvendig med halvparten av oljen og plasser dem på et bakepapirkledt stekebrett.
  3. Hakk soppstilker og vårløk og stek dette i en varm stekepanne med olje til soppen faller sammen.  Bland inn mais, bønner, finhakket paprika og tacosaus. Smak til med salt, pepper og tabasco.
  4. Fyll soppen ca. halvfull med blandingen og dryss over med ost på toppen.
  5. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet og er gyllen.
  6. Dryss over hakket koriander og server med lime.

Server gjerne er frodig grønn salat og en frisk dressing til portobellosoppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB13 09.02.2023 10:09:11