Kikert- og rødbeterösti

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Vanligvis er rösti laget av grovrevne poteter, men i denne har vi blandet inn både rødbete, potet og kikerter. Tøft og godt! Server röstien som middag til fire personer, gjerne med en salat og dressing ved siden av, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Da er det nok til 6-8 personer.

Ingredienser

  • 500 g rødbete
  • 200 g potet
  • 200 g gulrot
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ts salt , gjerne urtesalt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss olivenolje til steking
  • 12 pose ruccula
  • 14 pose alfalfaspirer
  • 50 g grovhakkede mandler

Slik gjør du

  1. Skrell poteter, rødbeter og gulrot. Riv dem grovt. Klem ut det meste av væsken som danner seg.
  2. Skyll kikertene og la dem renne godt av seg. Mos dem med et potetmosjern 
  3. Bland de moste kikertene godt med de revne rotgrønnsakene. Krydre med salt og kvernet pepper.
  4. Varm en stekepanne med halvparten av oljen. Hell i röstiblandingen og trykk den ut i et jevnt lag. Senk varmen og stek til röstien er fint gyllenbrun på undersiden. Trykk den innimellom med en stekespade, slik at den blir fast.
  5. Snu röstien ved å legge et lokk eller en stor tallerken over stekepannen. Hold tallerkenen fast med grytekluter og snu pannen raskt.
  6. Sett pannen tilbake på platen og ha i litt mer olje. La röstien gli tilbake i stekepannen og trykk den ned i pannen igjen. Stek til den er gyllenbrun også på den andre siden. La den gli over på et fat. Skjær den i snipper og server med ruccula, spirer og hakkede mandler.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.