Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kikert- og rødbetrösti

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g rødbete
  • 200 g potet
  • 200 g gulrot
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ts salt , gjerne urtesalt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss olivenolje til steking
  • 0,5 pose ruccula
  • 0,25 pose alfalfaspirer
  • 50 g grovhakkede mandler
Del

Kikert- og rødbeterösti

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vanligvis er rösti laget av grovrevne poteter, men i denne har vi blandet inn både rødbete, potet og kikerter. Tøft og godt! Server röstien som middag til fire personer, gjerne med en salat og dressing ved siden av, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Da er det nok til 6-8 personer.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g rødbete
  • 200 g potet
  • 200 g gulrot
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ts salt , gjerne urtesalt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss olivenolje til steking
  • 0,5 pose ruccula
  • 0,25 pose alfalfaspirer
  • 50 g grovhakkede mandler

Slik gjør du

  1. Skrell poteter, rødbeter og gulrot. Riv dem grovt. Klem ut det meste av væsken som danner seg.
  2. Skyll kikertene og la dem renne godt av seg. Mos dem med et potetmosjern 
  3. Bland de moste kikertene godt med de revne rotgrønnsakene. Krydre med salt og kvernet pepper.
  4. Varm en stekepanne med halvparten av oljen. Hell i röstiblandingen og trykk den ut i et jevnt lag. Senk varmen og stek til röstien er fint gyllenbrun på undersiden. Trykk den innimellom med en stekespade, slik at den blir fast.
  5. Snu röstien ved å legge et lokk eller en stor tallerken over stekepannen. Hold tallerkenen fast med grytekluter og snu pannen raskt.
  6. Sett pannen tilbake på platen og ha i litt mer olje. La röstien gli tilbake i stekepannen og trykk den ned i pannen igjen. Stek til den er gyllenbrun også på den andre siden. La den gli over på et fat. Skjær den i snipper og server med ruccula, spirer og hakkede mandler.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2022 16:40:04