Lun edamamesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Edamamebønner eller soyabønner er hovedingrediens i denne deilige lune salaten som passer godt både som selvstendig rett og som tilbehør til andre retter. 

Ingredienser

  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket persille
  • 1 ss olje
  • 0,5 ss frisk timian
  • 0,5 stk. sitron
Vis næringsinnhold
Energi
117.3kcal
Fett
6.2g
Protein
7.9g
Karbohydrater
5g
Jern
1.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Tin edamamebønner ved å helle kokende vann over dem. La stå et par minutter og hell av vannet.
  2. Skjær sukkererter, fennikel og vårløk i tynne strimler. Finhakk hvitløk. 
  3. Smelt smøret i en stekepanne og fres edamamebønner, sukkererter, fennikel, vårløk og hvitløk raskt til alt er gjennomvarmt, men grønnsakene fortsatt er sprø. Dryss over hakket persille og timian og skvis over saften av sitronen. Smak til med litt salt og pepper.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.