Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Borsjtj, russisk rødbetesuppe

Borscht - rødbetsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 7 stk. rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 6 ss seterrømme
  • 1 dl hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Borscht er en fyldig rødbetsuppe som blir laget i store deler av Øst-Europa og Nord-Asia. Ingrediensene varierer noe fra land til land. Suppen kan være vegetar eller serveres med kjøtt. Suppen serveres tradisjonelt med en raus klatt smetana, som vi erstatter med rømme. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 0,5 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 7 stk. rødbete
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 6 ss seterrømme
  • 1 dl hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger på 2 x 2cm. Varm en romslig gryte og ha i litt smør og olje. Brun kjøttet i omganger og krydre med litt salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken.
  2. Skrell og skjær løk, hodekål og gulrot i strimler. 
  3.  Fres grønnsakene i resten av stekefettet et par minutter.
  4. Ha det stekte kjøttet tilbake i gryten og tilsett buljongtreninger, vann og laurbærblad. La det koke opp og fjern skummet som danner seg på toppen. Senk varmen, sett på lokk og la suppen småkoke i ca. 1 time, eller til kjøttet er helt mørt. 
  5. Skrell og riv rødbetene. Ha dem i suppen og kok videre i 30 minutter. Smak til med eddik, salt og pepper.

Server suppen rykende vann og topp med en raus skje rømme og litt finhakket persille. Godt ferskt brød hører også til.

Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7909, server:MP-PRD-WEB13 05.03.2024 08:38:59