Lam- og byggrynsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Norsk lammekjøtt setter preg på denne deilige og mettende suppen. Forkokte byggryn er raske å tilberede, og er et flott alternativ til poteter. Har du ikke lammekraft, kan du godt bruke kylling- eller oksekraft.

Ingredienser

  • 2 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 12 stk sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 1000 g fårikålkjøtt
  • 2 l lammekraft
  • 250 g byggryn ,perlebygg
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell løk og hvitløk, og finhakk det. Varm oljen i en vid kjele og fres løk og hvitløk myk og blank. 
  2. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein.
  3. Skrell og skjær rotselleri og gulrot i små terninger, og ha dem i gryten sammen med lammekjøtt i biter.
  4. Hell over kraft og kok opp. Fjern evtuelt skum som danner seg på overflaten. Senk varmen og la suppen koke til kjøttet er mørt, ca. 40 minutter. 
  5. Tilsett perlebygg. NB: sjekk koketiden på perlebygg, og om den kan kokes med i suppa! 
  6. Bland inn hakket rosmarin og persille og server suppen kokende varm.

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.