Purre- og potetsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Purre og potet – to enkle og billige ingredienser som sammen blir en delikat og fløyelsmyk suppe som smaker like godt kald som varm. Luksusversjonen får du ved å toppe suppen med noen dråper god olivenolje eller trøffelolje. Brødpinner og tynne skiver spekeskinke smaker nydelig til. 

Ingredienser

  • 12 stk purre i biter
  • 3 båt hakket hvitløk
  • ca. 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte

salt og kvernet pepper

Pynt:

  • 12 stk purre i ringer
  • ca. 14 ts trøffelolje
  • 4 stk grissini
  • 4 skive spekeskinke

Slik gjør du

  1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
  2. Surr purre, potet og hvitløk i smør til det er mykt og blankt.
  3. Hell på kraft, kok opp og senk varmen. La suppa småkoke til potetene er helt møre.
  4. Bruk stavmikser eller kjør suppen i foodprocessor til den er helt glatt. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. 
  5. Server suppen varm eller iskald i dype skåler og topp med noen dråper olje og finklippet karse.
Om suppen blir for tykk, kan du justere konsistensen med litt kald buljong eller vann.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.