Ingredienser

  • 0,5 stk. purre i biter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • ca. 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte

Pynt:

  • 0,5 stk. purre i ringer
  • ca. 0,25 ts trøffelolje
  • 4 stk. grissini
  • 4 skiver spekeskinke
Del

Purre- og potetsuppe

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Purre og potet – to enkle og billige ingredienser som sammen blir en delikat og fløyelsmyk suppe som smaker like godt kald som varm. Luksusversjonen får du ved å toppe suppen med noen dråper god olivenolje eller trøffelolje. Brødpinner og tynne skiver spekeskinke smaker nydelig til. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 stk. purre i biter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • ca. 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte

Pynt:

  • 0,5 stk. purre i ringer
  • ca. 0,25 ts trøffelolje
  • 4 stk. grissini
  • 4 skiver spekeskinke

Slik gjør du

  1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
  2. Surr purre, potet og hvitløk i smør til det er mykt og blankt.
  3. Hell på kraft, kok opp og senk varmen. La suppa småkoke til potetene er helt møre.
  4. Bruk stavmikser eller kjør suppen i foodprosessor til den er helt glatt. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. 

Server suppen varm eller iskald i dype skåler og topp med noen dråper olje og finklippet karse.

Om suppen blir for tykk, kan du justere konsistensen med litt kald buljong eller vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant