Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Filippinsk pancit fra Omay-familien

Filippinsk pancit fra Omay-familien

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 2 ss rapsolje
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 3 stk. gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. hodekål
  • 250 g pancit canton nudler
  • 1 ss salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl pillede reker
  • 4 ss soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 614 kcal
Fett 25 g
Protein 38 g
Karbohydrater 54 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pancit er det filippinske ordet for nudler, og tilberedes på ulike måter over hele Filippinene. Denne retten stammer fra familien Omay i Cebu, og er en herlig blanding av kjøttdeig, reker, nudler og grønnsaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 2 ss rapsolje
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 3 stk. gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. hodekål
  • 250 g pancit canton nudler
  • 1 ss salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl pillede reker
  • 4 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en vid kjele og fres løk og hvitløk mykt og blankt. Legg i kjøttdeigen og bruk en stekespade eller gaffel til å dele i mindre biter.
  2. Tilsett østerssaus og kraft. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke i 20 minutter.
  3. Kutt gulrøtter og kål i strimler eller biter. Kok opp litt vann og ha i grønnsaker og sukkererter. Kok i 2-3 minutter. Hell i et dørslag og skyll i kaldt, rennende vann.  
  4. Ha nudler i kjelen med kraft og la dem trekke til de er myke og har absorbert det meste av kraften, ca 15 minutter. Tilsett de kokte grønnsakene, soyasaus og reker. Smak til med salt og pepper.
  5. Server rykende varm i dype skåler.
Pancit Canton nudler er en type tykke hvetenudler som absorberer mye væske under koking. Du kan kjøpe dem i assorterte matbutikker.
På Filippinene er pancit tradisjonell mat i fødselsdager. Da er det viktig å ikke kutte nudlene i korte biter, de lange nudlene symboliserer et langt liv.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB12 19.09.2024 06:02:55