Filippinsk pancit fra Omay-familien

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Pancit er det filippinske ordet for nudler, og tilberedes på ulike måter over hele Filippinene. Denne retten stammer fra familien Omay i Cebu, og er en herlig blanding av kjøttdeig, reker, nudler og grønnsaker.

Ingredienser

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk løk
  • 2 ss rapsolje
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 3 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 12 stk hodekål
  • 250 g pancit canton nudler
  • 1 ss salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl pillede reker
  • 4 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en vid kjele og fres løk og hvitløk mykt og blankt. Legg i kjøttdeigen og bruk en stekespade eller gaffel til å dele i mindre biter.
  2. Tilsett østerssaus og kraft. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke i 20 minutter.
  3. Kutt gulrøtter og kål i strimler eller biter. Kok opp litt vann og ha i grønnsaker og sukkererter. Kok i 2-3 minutter. Hell i et dørslag og skyll i kaldt, rennende vann.  
  4. Ha nudler i kjelen med kraft og la dem trekke til de er myke og har absorbert det meste av kraften, ca 15 minutter. Tilsett de kokte grønnsakene, soyasaus og reker. Smak til med salt og pepper.
  5. Server rykende varm i dype skåler.
Pancit Canton nudler er en type tykke hvetenudler som absorberer mye væske under koking. Du kan kjøpe dem i assorterte matbutikker.
På Filippinene er pancit tradisjonell mat i fødselsdager. Da er det viktig å ikke kutte nudlene i korte biter, de lange nudlene symboliserer et langt liv.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.