Kokt egg på spinatkrem

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kokt egg på spinatkrem, servert med grovt rugbrød og toppet med gresskarkjerner er en sunn og smakfull rett som passer godt til frokost, lunsj eller som kveldsmat. 

Ingredienser

  • 12 båt hvitløk
  • 1 dl kesam mager, 1 %
  • 100 g babyspinat (ferdig vasket)
  • 1 klype kajennepepper
  • 14 ts salt
  • 2 stk egg
  • 2 skiver grovt rugbrød
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 14 ts kajennepepper
Vis næringsinnhold
Energi
171kcal
Fett
6.1g
Protein
10.8g
Karbohydrater
16.4g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Riv hvitløk på et lite rivjern. Ha kesam og hvitløk i en bolle. Bland inn fersk spinat og smak til med kajennepepper og salt.
  2. Kok egg i 6 minutter. De skal være «smilende». Helle kaldt vann over dem, skrell dem og sett dem til side.
  3. Fordel spinatkrem på brød. Del eggene med fingrene slik at eggeplommen renner ut litt, og sette dem på spinatkremen. Dryss over gresskarkjerner og kajennepepper og server straks.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.