Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss olje , til steking
  • 4 ts hot curry pulver
  • 10 stk. sjalottløk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

390kcal

Energi

8.7g

Fett

37.6g

Protein

39.8g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Del

Karrigryte

(5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer opprinnelig fra det Indiske kjøkken. En enkel smak av India kan få mange til å smile og få tankene til å vandre til eksotiske kryddermarkeder.  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss olje , til steking
  • 4 ts hot curry pulver
  • 10 stk. sjalottløk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

390kcal

Energi

8.7g

Fett

37.6g

Protein

39.8g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Slik gjør du

Karrigryte med kylling 2

Du trenger: kyllingfilet, hot curry pulver, hvitløk, paprika, olje, sjalottløk, hønsebuljong (utblandet), salt, pepper og brød. 
Karrigryte med kylling 3a
  1. Skjær kylling i biter. Brun dem i en gryte med olje sammen med hot curry. Brun gjerne kjøttet i flere omganger slik at du får en fin stekeskorpe og unngår at kjøttet begynner å koke.
  2. Hakk løk og hvitløk og ha det i gryten. La det surre 2-3 minutter.
Karrigryte med kylling 3b
  1. Tilsett buljong og la gryta trekke i 10 minutter.
  2. Skyll purren godt og skjær den i tynne ringer. Skjær paprika i passe store biter. Tilsett paprika og purre når det er et par minutter igjen av koketiden. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer hot currypulver dersom du ønsker gryten sterkere.

Karrigryte med kylling 4

Server suppen med grovt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant