Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet , i biter
  • 4 ts hot curry pulver
  • 2 ss olje , til steking

  • 10 stk. sjalottløk , grovhakket
  • 3 båter hvitløk , finhakket
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)

  • 2 stk. rød paprika , i biter
  • 1 stk. purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

390kcal

Energi

8.7g

Fett

37.6g

Protein

39.8g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Del

Karrigryte

(5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer opprinnelig fra det Indiske kjøkken. En enkel smak av India kan få mange til å smile og få tankene til å vandre til eksotiske kryddermarkeder.  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet , i biter
  • 4 ts hot curry pulver
  • 2 ss olje , til steking

  • 10 stk. sjalottløk , grovhakket
  • 3 båter hvitløk , finhakket
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)

  • 2 stk. rød paprika , i biter
  • 1 stk. purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

390kcal

Energi

8.7g

Fett

37.6g

Protein

39.8g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Slik gjør du

Du trenger: kyllingfilet, hot curry pulver, hvitløk, paprika, olje, sjalottløk, hønsebuljong (utblandet), salt, pepper og brød. 

  1. Skjær kylling i biter. Brun dem i en gryte med olje sammen med hot curry. Brun gjerne kjøttet i flere omganger slik at du får en fin stekeskorpe og unngår at kjøttet begynner å koke. Ha i løk og hvitløk, la det surre 2-3 minutter. 

  1. Tilsett buljong og la gryta trekke i 10 minutter. Ha paprika og purre i de siste 2 minuttene. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer hot currypulver dersom du ønsker gryten sterkere. 

Server suppen med grovt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant