Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet i strimler
  • 2 ss rapsolje
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2 stk. grovhakket rød paprika
  • 12 skiver chorizopølse
  • 2 ts sukker
  • 3 ts kajennepepper
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 300 g potet i terninger
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 160 g reker i lake
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

525kcal

Energi

11.7g

Fett

47.2g

Protein

51.8g

Karbohydrater

6mg

Jern

Del

Brennheit kyllinggryte med reker

(3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne retten er sterk som bare pokker, men er likevel så balansert at de gode råvarene beholder sin egensmak. Godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet i strimler
  • 2 ss rapsolje
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2 stk. grovhakket rød paprika
  • 12 skiver chorizopølse
  • 2 ts sukker
  • 3 ts kajennepepper
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 300 g potet i terninger
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 160 g reker i lake
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

525kcal

Energi

11.7g

Fett

47.2g

Protein

51.8g

Karbohydrater

6mg

Jern

Slik gjør du

  1. Stek kyllingstrimler raskt i olje i en gryte. Krydre med salt og pepper og sett til side på en tallerken.
  2. Bruk samme gryte og fres hvitløk, paprika og chorizo raskt i et par minutter.
  3. Tilsett sukker, kajennepepper, tomater, potetterninger og buljong og la det koke i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett kyllingstrimlene og la gryta bli gjennomvarm, ca. 5 minutter. Dryss reker over like før servering.

Server med grovt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant