Ingredienser

  • 4 stk. kalkunbiff à 150 g
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk. vårløk , delt på langs
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. hjertesalat

Mangosalsa:

  • 1 stk. moden, finhakket mango
  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

342kcal

Energi

12.7 g

Fett

40.6g

Protein

15.1g

Karbohydrater

2.3mg

Jern

Del

Kalkunbiff med mangosalsa

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salsa med mango, chili og lime er et enkelt og friskt tilbehør til hvitt kjøtt, for eksempel biff av kalkunfilet. Stort mer trenger du ikke for å lage et perfekt måltid. Kalkunbiff egner seg godt til både hverdag og fest, og er ypperlig når du skal lage mat til mange.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. kalkunbiff à 150 g
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk. vårløk , delt på langs
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. hjertesalat

Mangosalsa:

  • 1 stk. moden, finhakket mango
  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

342kcal

Energi

12.7 g

Fett

40.6g

Protein

15.1g

Karbohydrater

2.3mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til salsaen. Smak til med salt, pepper og limesaft. Oppbevar kaldt til servering.
  2. Krydre kalkunbiff med salt og pepper. Varm en stekepanne og ha i margarin. Pannen er varm nok når margarinen slutter å frese. Legg i kalkunbiff og stek i 3-4 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 3-4 minutter.
Tips: Om du skal lage mat til mange, kan du brune biffene på begge sider i stekepannen i god tid før gjestene kommer. Legg dem over i en langpanne og stek dem ferdig på 125 °C i ca 25-30 minutter.
  1. Skyll stekepannen og varm den opp igjen med litt olje. Fres aspargesbønner og vårløk raskt til de blir akkurat myke og dryss over litt salt.
  2. Skjær kalkunfiletene i skiver og legg opp på tallerkener. Bruk salatblad av hjertesalat som «skål» for salsaen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant