Grillet kalkunburger med asiatisk salat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kalkun er lett og deilig sommermat. Servert med en frisk og smaksrik asiatiskinspirert kålsalat er burgeren en sikker sommerhit!

Ingredienser

  • 600 g kalkunfilet i skiver
  • 1 ss olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Kålsalat:

  • 14 stk finsnittet rødkål
  • 12 stk finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 stk grovrevet grønt eple
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 2 ts finhakket frisk koriander
  • 1 ss riseddik
  • 12 ts sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 stk hamburgerbrød
Vis næringsinnhold
Energi
461kcal
Fett
10g
Protein
49g
Karbohydrat
37 g
Jern
3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær til en dressing. Krydre med salt og pepper. Bland kål, eple, løk og koriander. Hell dressingen over grønnsakene.

2. Pensle kalkunbiffer med olje, krydre med salt og pepper. Grill biffene på direkte varme i 2 minutter på hver side. Legg biffene på indirekte varme og grill videre i ca. 4 minutter.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

3. Varm burgerbrød raskt på grillen. Anrett burgerbrød med kålsalat og grillet kalkunbiff.

Vil du prøve noe nytt? Bytt ut burgerbrød med focacciabrød på grillen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.