Blomkålmajones

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Blomkål er en fantastisk grønnsak som kan brukes til nesten alt, her har vi kokt den mør og lagd en blomkålmajones med smør. 

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 2 ts salt
  • 2 ss eplecidereddik
  • 4 stk egg
  • 100 g smør
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rens blomkålen for blader, skjær den i grove biter sammen med stilken. Kok blomkålen mør i lettsaltet vann tilsatt vineddik. Hell av vannet og la kålen dampe seg tørr. Sett til side.
  2. Kok eggene i ca. 8 minutter og avkjøl i kaldt vann.
  3. Brun smøret til det er nøttefarget og dufter nøtteaktig. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når majonesen skal mikses.
  4. Skrell eggene og miks med blomkål i en hurtigmikser til det er helt glatt, spe med det brunete smøret. Smak til med pepper.
    Blomkålmajonesen kan ikke settes i kjøleskapet for da vil den skille seg når den blir temperert igjen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.