Stekt blomkål med blomkålmajones

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En nydelig vegetarisk rett med svidd blomkål og blomkålmajones, spennende, frisk og elegant. 

Ingredienser

  • 212 stk blomkål
  • 1 ts salt
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 stk egg
  • 50 g smør
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 ts havsalt
  • 1 pk karse

Slik gjør du

  1. Del to av blomkålhodene i skiver, behold stilken på, sett til side.
  2. Resten av blomkålen skjær du i grove biter. Kok blomkålen mør i lettsaltet vann tilsatt vineddik. Hell av vannet og la kålen dampe seg tørr. Sett til side.
  3. Kok eggene i ca. 8 minutter og avkjøl i kaldt vann.
  4. Brun smøret til det er nøttefarget og dufter nøtteaktig. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når majonesen skal mikses.
  5. Skrell eggene og miks med blomkål i en hurtigmikser til det er helt glatt, spe med det brunete smøret. Smak til med pepper.
  6. Stek skivene av blomkål i en tørr panne på høy temperatur til de har fått en fin brent farge på begge sidene. Hvis det har blitt endel blomkålbuketter til overs kan du steke dem samtidig i pannen. Smak til med salt.
  7. Legg blomkålmajonesen i en stripe på tallerken og bruk en pensel til og få den jevnt ut. Ha skivene med blomkål på majonesen og dryss over karse.  
    Blomkålmajonesen kan ikke settes i kjøleskapet for da vil den skille seg når den blir temperert igjen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.