Stekt blomkål med blomkålmajones Kategori Familien Vanskelighetsgrad Enkel Tid 20–40 min En nydelig vegetarisk rett med svidd blomkål og blomkålmajones, spennende, frisk og elegant. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 21⁄2 stk blomkål 1 ts salt 1 ss eddik, 7 % 2 stk egg 50 g smør 1⁄2 ts kvernet pepper 1⁄2 ts havsalt 1 pk karse Slik gjør du Del to av blomkålhodene i skiver, behold stilken på, sett til side. Resten av blomkålen skjær du i grove biter. Kok blomkålen mør i lettsaltet vann tilsatt vineddik. Hell av vannet og la kålen dampe seg tørr. Sett til side. Kok eggene i ca. 8 minutter og avkjøl i kaldt vann. Brun smøret til det er nøttefarget og dufter nøtteaktig. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når majonesen skal mikses. Skrell eggene og miks med blomkål i en hurtigmikser til det er helt glatt, spe med det brunete smøret. Smak til med pepper. Stek skivene av blomkål i en tørr panne på høy temperatur til de har fått en fin brent farge på begge sidene. Hvis det har blitt endel blomkålbuketter til overs kan du steke dem samtidig i pannen. Smak til med salt. Legg blomkålmajonesen i en stripe på tallerken og bruk en pensel til og få den jevnt ut. Ha skivene med blomkål på majonesen og dryss over karse. Blomkålmajonesen kan ikke settes i kjøleskapet for da vil den skille seg når den blir temperert igjen. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.