Biff med salat og kesampesto

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Biff av ytrefilet inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er. Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 3 dl kesam original, 8 %
  • 3 ss pesto

  • 400 g rød cherrytomat
  • 100 g salatblad
  • 50 g ruccula
  • 12 stk rødløk
Vis næringsinnhold
Energi
440kcal
Fett
22g
Protein
51,5g
Karbohydrater
7,75g
Jern
5,2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  2. Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.
  3. Rør sammen kesam og pesto til dressing.
  4. Skyll salaten og del opp salatbladene. Skrell og del løken i båter. Bland salat og løk.

Server med bakte eller ovnsstekte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.