Ingredienser

2  porsjoner

Bakte poteter:

  • 150 g grovt grovt salt
  • 2 stk. store potet
  • 1 stk. hvitløk

Karamellisert løk:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 ss margarin
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bakte tomater:

  • 4 stk. rød cherrytomat
  • 0,5 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

419kcal

Energi

11.1g

Fett

48g

Protein

29.3g

Karbohydrater

6mg

Jern

Del

Biff for to

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Regelen sier at man ikke skal gape over mer enn man kan tygge. Men med god mat og i godt selskap kan det nok være lettere sagt enn gjort. Her er oppskriften på hvordan du tar pusten, uten å ta øynene fra, den utkårede gjesten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner

Bakte poteter:

  • 150 g grovt grovt salt
  • 2 stk. store potet
  • 1 stk. hvitløk

Karamellisert løk:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 ss margarin
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bakte tomater:

  • 4 stk. rød cherrytomat
  • 0,5 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

419kcal

Energi

11.1g

Fett

48g

Protein

29.3g

Karbohydrater

6mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ha grovt havsalt i en ildfast form. Legg i hele poteter og hvitløk. Bak i ovnen ved 200 °C i ca. 2 timer avhengig av hvor store potetene er.
  2. Krydre biffene med salt og pepper.
  3. Rens løk, og skjær den i strimler eller ringer. Varm margarin i panna, og la løken steke til den blir lett gyllen. Dryss over sukker og la det karamellisere lett før du tilsetter eplecidereddik. Smak til med salt og pepper.
  4. Vend cherrytomatene i olje, salt, pepper, og hakket timian. Legg dem i en ildfast form, og bak dem i ovnen på 200°C i 15 minutter. Serveres enten lune eller varme.
  5. Brun biffene i panna på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side, for medium stekt. La dem hvile et par minutter før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant