Ingredienser

  • 1,5 dl hel spelt , hvete eller bygg
  • 2,5 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 1 dl grovhakkede mandler
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g frisk spinat
  • 0,5 pk reddikspirer eller andre spirer

Dressing:

  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss limejuice
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss lønnesirup agevesirup eller honning
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk koriander eller mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

566kcal

Energi

34.5g

Fett

34g

Protein

20.7g

Karbohydrater

mg

Jern

Del

Bete, korn og avokadosalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne salaten er proppfull av energi og gode smaker! Vi har brukt hele korn av spelt, men du kan også bruke bygg eller hvete.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1,5 dl hel spelt , hvete eller bygg
  • 2,5 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 1 dl grovhakkede mandler
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g frisk spinat
  • 0,5 pk reddikspirer eller andre spirer

Dressing:

  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss limejuice
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss lønnesirup agevesirup eller honning
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk koriander eller mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

566kcal

Energi

34.5g

Fett

34g

Protein

20.7g

Karbohydrater

mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok korn etter anvisning på pakken.
  2. Ha edamamebønner i en liten kjele, hell på vann til det dekker og kok opp. La bønnene bli gjennomvarme. Hell av kokevannet og sett til side.
  3. Rist mandler i tørr stekepanne til de får fin farge.
  4. Riv eller finkutt rødbete og gulrot. Skjær avokado i biter. Finkutt vårløk.
  5. Legg alle ingrediensene til salaten i små hauger på et fat.
  6. Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
  7. Sett salaten på bordet og hell over dressingen. Bland sammen og server.
Salaten kan varieres med andre typer bønner eller linser. Korn kan byttes ut med quinoa, ris eller pasta og salaten kan suppleres med for eksempel cottage cheese eller annen ost for de som ikke vil ha den vegansk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant