Bete, korn og avokadosalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne salaten er proppfull av energi og gode smaker! Vi har brukt hele speltkorn, men her er det rom for din personlige vri.

Ingredienser

  • 112 dl hel spelt eller annet matkorn
  • 212 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 1 dl grovhakkede mandler
  • 1 stk rødbete
  • 1 stk gulrot
  • 100 g frisk spinat
  • 1 stk avokado
  • 2 stk vårløk
  • 12 pk reddikspirer eller andre spirer

Dressing:

  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss limejuice
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss lønnesirup agevesirup eller honning
  • 1 ts dijonsennep
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk koriander eller mynte
Vis næringsinnhold
Energi
566kcal
Fett
34.5g
Protein
34g
Karbohydrater
20.7g

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok korn etter anvisning på pakken.
  2. Ha edamamebønner i en liten kjele, hell på vann til det dekker og kok opp. La bønnene bli gjennomvarme. Hell av kokevannet og sett til side.
  3. Rist mandler i tørr stekepanne til de får fin farge.
  4. Riv eller finkutt rødbete og gulrot. Skjær avokado i biter. Finkutt vårløk.
  5. Legg alle ingrediensene til salaten i små hauger på et fat.
  6. Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
  7. Sett salaten på bordet og hell over dressingen. Bland sammen og server. 
    Salaten kan varieres med andre typer bønner eller linser. Korn kan byttes ut med quinoa, ris eller pasta og salaten kan suppleres med for eksempel cottage cheese eller annen ost for de som ikke vil ha den vegansk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.