Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 2 stk. rødløk
  • 4 stk. tomat eller en boks hermetiske tomater
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 stk. sitron
  • frisk 1 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

241kcal

Energi

7.5g

Fett

11.6g

Protein

35.8g

Karbohydrater

6.0mg

Jern

Del

Kikertgryte med oregano og tomat

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Man skal ikke kimse av boksemat! Med et par bokser kikerter i skapet kan du på kort tid diske opp med denne retten som er full av smak. Knallgod som selvstendig rett sammen med godt brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 2 stk. rødløk
  • 4 stk. tomat eller en boks hermetiske tomater
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 stk. sitron
  • frisk 1 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

241kcal

Energi

7.5g

Fett

11.6g

Protein

35.8g

Karbohydrater

6.0mg

Jern

Slik gjør du

  1. Hell kikertene i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  2. Skjær rødløk i tynne skiver, tomat i små biter og finhakk hvitløk.
  3. Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er blank og myk.
  4. Tilsett kikertene og stek dem i et par minutter. Tilsett krydder og la det småkoke i 5-6 minutter, til alt er gjennomvarmt.
  5. Dryss over hakket persille og press over sitronsaft ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant