Betesalat med couscous

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett, eller som utradisjonelt tilbehør til ribbe eller kalkun. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra. 

Ingredienser

  • 3 stk beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete)
  • 2 stk gulrot , gjerne i ulike farger
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk rosa grapefrukt i båter
  • 1 stk avokado i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjenøtter
  • 2 dl couscous

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 bunt finhakket frisk dill

Slik gjør du

1. Vask beter og gulrot, og skjær dem i tynne skiver, gjerne med ostehøvel. Legg skivene i isvann slik at de holder seg sprø og fine i fargen.

2. Kok couscous etter anvisning på pakken. Avkjøl. 

Bruker du rødbeter i salaten, er det lurt å legge skivene i kaldt vann med litt eddik en stund før skivene blandes i salaten. Da unngår du at de farger hele salaten rød.

3. Riv eller kutt hjertesalat i biter og legg dem på et serveringsfat. Tørk beteskivene med litt kjøkkenpapir og legg dem over salaten sammen med couscous, grapefrukt skåret i båter, avokado i skiver og grovhakkede pistasjnøtter.

4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten rett før servering.

Løvtynne skiver av kålrot smaker også kjempegodt i salaten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.