Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Betesalat med couscous

Ingredienser

  • 3 stk. beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete)
  • 2 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. rosa grapefrukt i båter
  • 1 stk. avokado i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 dl couscous

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 bunt finhakket frisk dill
Del

Betesalat med couscous

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett, eller som utradisjonelt tilbehør til ribbe eller kalkun. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 stk. beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete)
  • 2 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. rosa grapefrukt i båter
  • 1 stk. avokado i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 dl couscous

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 bunt finhakket frisk dill

Slik gjør du

1. Vask beter og gulrot, og skjær dem i tynne skiver, gjerne med ostehøvel. Legg skivene i isvann slik at de holder seg sprø og fine i fargen.

2. Kok couscous etter anvisning på pakken. Avkjøl. 

Bruker du rødbeter i salaten, er det lurt å legge skivene i kaldt vann med litt eddik en stund før skivene blandes i salaten. Da unngår du at de farger hele salaten rød.

3. Riv eller kutt hjertesalat i biter og legg dem på et serveringsfat. Tørk beteskivene med litt kjøkkenpapir og legg dem over salaten sammen med couscous, grapefrukt skåret i båter, avokado i skiver og grovhakkede pistasjnøtter.

4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten rett før servering.

Løvtynne skiver av kålrot smaker også kjempegodt i salaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 30.03.2023 00:16:47