Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Blomkåltabbouleh

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 2 stk. klementin
  • 1 stk. granateple
  • 12 stk. tørket aprikos
  • 5 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss rørsukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 dl mandler
Del

Blomkåltabbouleh

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tabbouleh er tradisjonsmat i Midtøsten, og lages vanligvis med bulgur og persille. Vi har erstattet bulgur med finrevet, rå blomkål til denne rawfood-tabboulehen. En fin middagsrett for fire personer, eller som en av flere retter på et meze-bord.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 2 stk. klementin
  • 1 stk. granateple
  • 12 stk. tørket aprikos
  • 5 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss rørsukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 dl mandler

Slik gjør du

  1. Skjær av blader på blomkål og hold kål over en dyp skål. Bruk en ostehøvel til å høvle blomkål fint, eller bruk den groveste siden på et rivjern. Du kan også dele blomkål i buketter og male det fint i foodprosessor.
  2. Skrell klementiner med kniv, slik at du skjærer av så mye som mulig av den hvite hinnen. Del dem i biter.
  3. Del granateple i to brekk det i mindre biter med hendene. Pill ut de røde kjernene.
  4. Hell varmt vann over aprikoser og la dem stå i 10 minutter. Del dem i to.
  5. Bland sammen olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper. Hakk urter og mandler
  6. Bland alle ingrediensene forsiktig sammen og hell over dressingen.
    Er det ikke sesong for klementiner, så bytt den ut med annen søt frukt som for eksempel pære, appelsin, nektarin eller plomme
     

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 04.12.2022 06:03:53