Wok med kylling og sursøt saus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sweet and sour har du kanskje spist en gang på restaurant eller ferie. En sursøt saus lager du enkelt selv – raskt, rimelig og med masse smak. I en kyllingwok med grønnsaker smaker den nydelig!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 1 stk. finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 4 ss maisenna
  • 2 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (á 227 g)
  • 1 ss maisenna

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 4 ss soyasaus
  • lake fra 1 boks hermetisk ananas i biter (0.5-1 dl)

Slik gjør du

Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler. Topp med frisk chili eller koriander for ekstra smak. Pynt eventuelt med sesamfrø. 

bar