Scrambled eggs

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Scrambled eggs - fløyelsmyk eggerøre, perfekt til søndagsfrokosten eller sammen med spekemat. Pass bare på å ta den av varmen før den er helt ferdig - da blir den perfekt!

Ingredienser

  • 8 stk egg
  • ½ ts salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Knekk eggene i en bolle og visp dem godt sammen. krydre med salt og epper.
  2. Varm en stekepanne på middels varme og ha i smøret.
  3. Hell eggemassen i stekepannen og bruk en stekespade eller treslaiv til å føre den fram og tilbake i pannen til den begynner å bli stiv.
  4. Ta pannen av varmen mens eggemassen fortsatt er blank og bløt. Hell den over på et fat og server rykende varm.

Scrambled eggs kan lages både med og uten væske. Det vanligste å bruke er ca 1 ss vann per egg, men vil du lage luksusutgaven, kan du erstatte vann med fløte.

Hemmeligheten med en perfekt eggerøre er tålmodighet og temperatur. Eggerøre og scrambled eggs skal ikke steke, bare koagulere - eller stivne. Rør i massen hele tiden under oppvarming og ikke bruk for høy varme.

Scrambled eggs kan serveres til alt fra røkt fisk til varm spagetti, og er kanskje det mest tradisjonelle innslaget på en buffet.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.