Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsakslapper

Squashkaker

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ts salt
  • 1 stk. grønn squash
  • 4 stk. egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 bunt vårløk
  • 50 g ruccula
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 329 kcal
Fett 28 g
Protein 10 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Squashkaker er en enkel rett med mange variasjonsmuligheter.  Grønnsakslappene er ikke minst en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på. Har du en halv squash i kjøleskapet som bør brukes opp, så kan du halvere oppskriften. Oppskriften gir ca. 12 squashkaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ts salt
  • 1 stk. grønn squash
  • 4 stk. egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 bunt vårløk
  • 50 g ruccula
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 329 kcal
Fett 28 g
Protein 10 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt gjerne ut squash med andre grønnsaker som for eksempel kokt brokkoli, hakket paprika, mais eller purreløk om du vil prøve andre spennende grønnsakslapper.
Squash fortsetter å avgi vann også etter at du har presset ut det du kan. Derfor er det lurt å steke lappene så fort som mulig etter at grønnsaker og egg er blandet.

Server lappene nystekte med litt salatblader, en klatt rømme eller gresk yoghurt og sitronbåter. 

Lappene er ment som en selvstendig smårett, men egner seg også som tilbehør til for eksempel kylling eller svinekjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11736, server:MP-PRD-WEB11 04.10.2024 04:25:38