Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte persillerøtter

Ovnsbakte persillerøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. persillerot
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 110 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakte persillerøtter har en god sødme og blir ekstra gode når de blir litt hardt stekt. Perfekt som et litt annerledes tilbehør til for eksempel ribbe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. persillerot
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 110 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Vask og del opp persillerøttene på langs.
  2. Legg røttene i en sto bolle ha i olje, eddik, sukker, og krydder. Vend alt godt og ha det over i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 05.10.2024 18:18:03