Avokadotoast med sennep og egg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Her har vi «steke-kokt» eggene med litt vann i pannen, en teknikk som gjør at eggene blir raskt ferdig og den tynne eggehvitehinnen over plommen også blir hvit. En deilig sen frokost eller lunsjrett.

Ingredienser

  • 2 skiver grovt brød
  • 1 ss dijonsennep
  • 50 g ruccula
  • 2 stk avokado
  • 2 stk egg
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Rist brødskiver og legg dem på tallerken.
  2. Smør skivene med dijonsennep og legg på salatblader. Del avokado og ta ut steinen. Ta innmaten ut av skallet med en skje og skjær det i skiver. Gi dem en liten dytt så de legger seg i en pen vifteform og legg dem på brødskivene.
  3. Varm en stekepanne med olje. Knekk eggene og ha dem i pannen. Hell i 1 ss vann på siden av eggene og sett på lokk. Stek/kok eggene i ca. 2 minutter. Legg egget på toppen av brødskivene, dryss over litt salt og pepper og server. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.